Afbeelding
planting

Duurzaamheid

Onze telers houden zicht dagelijks bezig met duurzame teelt. Vrijwel alle bedrijven zijn familiebedrijven die al generaties in de familie zijn. Het is dus belangrijk om het bedrijf gezond te kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Om dit te kunnen doen zijn telers dus gericht op de lange termijn.

Meer info

Bodemvruchtbaarheid

De bodem is het allerbelangrijkste bezit van een teler. Op die bodem groeit ons eten. Een teler doet er alles aan om de bodemvruchtbaarheid in goede conditie te houden. Zo werken alle telers met een gewasrotatie. Dit betekent dat niet ieder jaar hetzelfde gewas geteeld wordt op hetzelfde perceel, maar dat gewassen rouleren over de percelen die een teler heeft.

Meer info

Afbeelding
compost met hand
Afbeelding
Biodiversiteit

Biodiversiteit

Biodiversiteit is een begrip dat iets zegt over de diversiteit van flora en fauna. De telers die tarwe telen voor Nedertarwe hebben allemaal een deel van hun land ingericht met bloeiende planten. Die trekken bijvoorbeeld insecten en vogels aan.

Meer info 

Eiwittransitie

Met de eiwittransitie wordt de verschuiving in consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten bedoeld. Plant Pulse telers zijn volop bezig om producten te telen die bijdragen aan de eiwittransitie. Peulvruchten als bruine bonen en Red Kidney bonen zijn hele goede eiwitbronnen voor mensen.

Meer info

Afbeelding
Eiwittransitie