Afbeelding
Nedertarwe
Nedertarwe
Nedertarwe is ontwikkeld zodat elke bakker het lekkerste en meest duurzame brood kan bakken. Het is bloem en meel op topniveau, van graan van dichtbij. Exclusief voor de ambachtelijke bakker. Het graan komt van Nederlandse bodem en wordt door gecertificeerde en vooruitstrevende boeren met veel aandacht, volgens strikte richtlijnen en duurzaam geteeld.
Meer info
Afbeelding
Graan
Granen
In Nederland wordt van oudsher veel graan geteeld. Het is met ongeveer 150.000 hectare (225.000 voetbalvelden) een van de grootste gewassen van ons land in 2021. Granen kunnen we opdelen in tarwe (ongeveer 110.000ha) en gerst (ongeveer 40.000ha).
Meer info
Afbeelding
bonen
Peulvruchten
Peulvruchten zijn helemaal ‘in’. Als iemand het over de eiwittransitie heeft, heeft die persoon het ook vaak over peulvruchten. De laatste tijd wordt er steeds meer over peulvruchten gesproken, maar eigenlijk telen we deze al jarenlang in Nederland. Denk hierbij aan de Hollandse bruine bonen en kapucijners.
Meer info